sermon

De koppeling voorziet in het onderhouden van software, softwareversies, leveranciers en de relaties hiertussen in TOPdesk, op basis van de door de desbetreffende gemeente(n) vastgelegde gegevens in de GEMMA Software Catalogus.

Primaire Functionaliteit

Indien er meerdere gemeenten en of diensten gebruik maken van dezelfde TOPdesk omgeving, wordt ook gelijk de relatie tussen de software en versies en de desbetreffende gemeenten en of diensten die hier gebruik van maken vastgelegd. Ontbrekende of incomplete gegevens worden in TOPdesk opgevoerd of bijgewerkt. Door je gegevens in de GEMMA Software catalogus actueel te houden, zorg je er met deze oplossing dus gelijk voor om je software assets en leveranciersgegevens in TOPdesk op orde te maken en te houden. Waar nodig helpen we om sjablonen van assets binnen TOPdesk te maken of aan te passen.

Via onze portal wordt inzicht geboden in nieuwe zaken en wijzigingen die door de oplossing opgevoerd gaan worden in TOPdesk. Omdat naamgeving tussen eventueel al aanwezige software, versies en overige gegevens in TOPdesk kunnen verschillen met die van GEMMA, wordt in de portal ook een slimme mapping functie geboden. Indien gewenst kan zelfs de naamgeving van al bestaande assets en leveranciers in TOPdesk gelijkgetrokken worden met die van GEMMA. Ook maakt de oplossing het mogelijk om via de portal aan te geven of de software op locatie of in SaaS actief is. Voor software die op een lokale server geinstalleerd is kan ook opgegeven worden op welke server deze actief is. De server kan, als deze nog niet bestaat in TOPdesk, opgevoerd worden. Ook de relatie tussen server en software kan automatisch in TOPdesk gelegd worden.

Je kunt verder in de portal instellen of je nieuwe en of gewijzigde items na de initiële ingebruikname altijd eerst wilt controleren en of aanvullen of dat deze geheel automatisch in TOPdesk doorgevoerd moeten worden. Via een dashboard binnen de portal heb je inzicht welke gegevens er goed verwerkt zijn en of er problemen zijn opgetreden bij de verwerking.

Schematisch Overzicht

In onderstaand overzicht is het gehele scenario verwerkt, inclusief een uitwisseling met Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM).

 

Inrichting

De koppeling is niet zozeer de uitdaging, zorgen dat alle informatie sychroon wordt uitgewisseld, daar zit de uitdaging in! Elke leverancier heeft een goede API en/of aansluit mogelijkheid, maar het gaat om het totaalbeeld. Hoe verloopt de informatie stroom en hoe maak ik hier optimaal gebruik van? Met onze aanpak en Data Manager kijken we vanuit verschillende hoeken naar de informatie en hoe deze verwerkt moet worden.

Ondersteunen jullie?

Vaak gaan de connector ontwikkelingen zo snel, dat het ons niet altijd lukt om alle details goed te kunnen beschrijven/vastleggen op onze website. Heb je een vraag en staat je antwoord/scenario of optie er niet tussen: Spreek ons gerust aan via de chat button links onderin het scherm of neem contact op via ons contactformulier! We horen graag van je!