sermon

Deze Connector is ideaal om eenvoudig met Itslearning te communiceren. De connector ondersteund het onderhouden van personen, roostervakken (inclusief groepen), inschrijvingen en het onderhouden van een rooster. Alle beschikbare transacties richting worden in principe ondersteund.

Techniek

Itslearning ondersteund een aantal technieken, deze hebben we gecombineerd in onze Itslearning Connector. Hieronder de meest gehanteerde transacties en wat meer informatie omtrent deze functies.

IMS-ES
De meest gehanteerde standaard hiervoor is IMS-ES, dit is een set van webservices welke door een aantal onderwijs gerelateerde instanties gebruikt wordt als standaard (meer informatie kan hier worden gevonden: https://www.imsglobal.org). Itslearning adopteert deze standaard en het aanspreken van het cloud platform  gaat via deze standaard. Groot voordeel van deze standaard is het synchroon kunnen synchroniseren met Itslearning. Voor bijvoorbeeld het genereren van de hierachie groepen en het in- en uitschrijven wordt deze variant gebruikt.

IMS-E
Bij deze vorm wordt een XML bestand gegenereerd en deze wordt d.m.v. FTP aangeboden bij Itslearning. Itslearning verzorgt de verdere verwerking binnen de oplossing. Deze communicatie is asynchroon en de response wordt (als het systeem klaar is) verstuurd per mail. In de details van de mail kan informatie worden gevonden over het record en de status. Voor bijvoorbeeld het kopiëren van roostervakken (aan de hand van een sjabloon) wordt deze variant gebruikt.

ReadDataServices
Voor het uitlezen van grote hoeveelheden records en details wordt deze service gebruikt. Voor bijvoorbeeld het uitlezen van roostervakken wordt deze variant gebruikt.

Inrichting

De koppeling is niet zozeer de uitdaging, zorgen dat alle informatie sychroon wordt uitgewisseld, daar zit de uitdaging in! Elke leverancier heeft een goede API en/of aansluit mogelijkheid, maar het gaat om het totaalbeeld. Hoe verloopt de informatie stroom en hoe maak ik hier optimaal gebruik van? Met onze aanpak en Data Manager kijken we vanuit verschillende hoeken naar de informatie en hoe deze verwerkt moet worden.

Ondersteunen jullie?

Vaak gaan de connector ontwikkelingen zo snel, dat het ons niet altijd lukt om alle details goed te kunnen beschrijven/vastleggen op onze website. Heb je een vraag en staat je antwoord/scenario of optie er niet tussen: Spreek ons gerust aan via de chat button links onderin het scherm of neem contact op via ons contactformulier! We horen graag van je!